Nyheder og nyhedsarkiv
En oversigt over alle forsidenyheder - nye som gamle.
I en sag fra retten i Randers, fik en lønmodtager tilkendt 2x en godtgørelse på hver 20.000 kr.
Sagen drejede sig om en lønmodtager, der var ansat hos en transportør, hvor han ikke fik noget ansættelsesbevis. Transportøren overdrog virksomheden til sin ægtefælle, og lønmodtageren fortsatte sit ansættelsesforhold hos hustruen. Lønmodtageren fik heller ikke i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen, udleveret noget ansættelsesbevis.
Der opstod en tvist om betaling af noget feriegodtgørelse, og lønmodtageren rejste krav om godtgørelse for overtrædelse af ansættelsesbevisloven. Kravet blev rejst både overfor transportøren og overfor hustruen der jo havde overtaget virksomheden.
Byretten fastslog, at ansættelsesforholdet var omfattet af virksomhedsoverdragelsesloven, og at hustruen i det hele hæftede for lønmodtagerens krav. Men da lønmodtagerens ansættelse hos henholdsvis transportøren og hos dennes hustru, måtte vurderes som to selvstændige ansættelsesforhold, fik lønmodtageren tilkendt 20.000 kr. pr. ansættelsesforhold. Det som retten formentlig har lagt vægt på var, at der var tale om to særskilte overtrædelser af ansættelsesbevisloven.
Afgørelsen er anket.
Afgørelsen viser, at det er vigtigt at få givet sine ansatte en ansættelseskontrakt. I en virksomhedsoverdragelsessituation, er det også vigtigt at man som erhverver af en lægepraksis, får udarbejdet nye ansættelseskontrakter, uanset at de ansattes ansættelsesvilkår er uændrede. I det nye ansættelsesbevis skal identiteten på den nye arbejdsgiver anføres. Medlemmer af PLA er i henhold til PLA’s overenskomster med HK, DSR og dbio forpligtet til at anvende de standardansættelseskontrakter, som er optrykt som bilag til overenskomsterne.